Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/مازندران تغییر کاربری گسترده صورت گرفته در اراضی کشاورزی مازندران دیگر از حالت مخفی و پنهان، خارج شده و در روز روشن، این اراضی کشاورزی به زمین‌های ۱۰۰، ۲۰۰ و ۳۰۰ متری تقسیم می‌شوند و در کمترین زمان ممکن با دریافت سند ششدانگ، آن را به مشتریان شهرستانی قالب می‌کنند.

از موضوع تغییر کاربری اراضی کشاورزی با همه دلایلش، به یک موضوع بسیار مهم و حیاتی می‌رسیم که اگر از همین حالا برای آن فکری نکنیم، در آینده قطعا با مشکلات فراوانی رو به رو می‌شویم، موضوعی به نام "مهاجرت".

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موضوعی که مشخص است و مسئولان نیز آن را تایید کرده‌اند این است که، مهاجرت‌ها به مازندران اتفاق افتاده و همچنان در حال انجام است اما اینکه گروه های مهاجر از چه استان‌ها و شهرهایی وارد مازندران شده‌اند مشخص نیست و کوچک‌ترین آماری از مهاجرت های داخلی وجود ندارد اما به عنوان مثال به گفته مدیرکل هواشناسی مازندران، روستای هفتاد خانواری به ۴۷۰ خانوار رسیده و ۴۰۰ خانوار آن غیر بومی هستند.

نکته مهم دیگر اینجا است که، کارشناسان همگی به این نکته اشاره کرده‌اند که، تغییر کاربری اراضی مستعد کشاورزی و نابودی پوشش‌های جنگلی برای ساخت ویلا، از تبعات ورود مهاجران به مازندران است.

به عقیده متخصصان امر، تغییرکاربری اراضی کشاورزی در مازندران موجب شده تا کشاورزان مهاجرت کنند و یا به شغل های کاذب روی آورند چرا که زمین کشاورزی خود را جهت ساخت ویلا به فروش رسانده‌اند.

نبود قوانین و مقررات سفت و سخت جهت مقابله با تغییر کاربری زمین های کشاورزی مشکلات مهم این بخش محسوب می‌شود و برخی معتقدند که اگر هم این قوانین وجود داشته باشد مبانی اجرایی لازم را ندارد.

این مهاجرت‌ها به دلیل نیاز خانواده مهاجر به یک مکان برای زندگی، موجب می‌شود تا، ویلاسازی در ارتفاعات اتفاق افتاده و همه این افراد دارای حیاط و باغچه‌ای باشند که ممکن است آب کافی برای شرب و سایر مصارف نداشته باشند بنابراین دست به حفر چاه می‌زنند، این عمل باعث می شود جریانی که در گذشته برای تقویت چشمه‌ها استفاده می‌شد به سمت چاه‌ها حرکت کند و کم کم چشمه ها خشک می‌شوند.

به گفته اسفندیار نظری معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش مازندران، افزایش مهاجرت به استان مازندران به ویژه از استان‌های جنوبی و کویری مانند یزد، کرمان، کردستان و سیستان و بلوچستان صورت گرفته است و علاوه بر مهاجرت به خرید زمین و مسکن نیز اقدام کرده‌اند و به همین دلیل به افزایش دانش آموز غیربومی در مدارس منجر شده است.

بسیاری از کارشناسان به این نکته تاکید کرده‌اند که، کمبود آب در شهرهای کویری، افزایش خرید زمین در مناطق شمالی و بازار کار در مازندران از عوامل تاثیرگذار در افزایش مهاجرت است.

در این میان نقش برخی مجوزهای رسمی و غیررسمی، تخلف دهیاران و بخشداران، املاک مجاز و غیرمجاز، بر افزایش تنش و مشکل تغییر کاربری و عوارض بعدی آن، اثرگذار بوده است.

بر این اساس، مهدی رازجویان در جلسه مقابله با ساخت و سازغیرمجاز که به صورت ویدئوکنفرانس با حضور نماینده وزارت کشور و فرمانداران استان برگزار شد به موضوع مهم برخورد با متخلفین ساخت و سازهای غیرمجاز اشاره کرد و گفته که، باید به صورت جدی، قانونی و بازدارنده این برخوردها ادامه یابد.

وی با تاکید بر اینکه بخشداران و دهیاران رصد و نظارت بیشتری بر ساخت و سازها داشته باشند، ادامه داد: با بنگاه‌های مشاوره املاک که به صورت غیرمجاز فعالیت می‌کنند، برخورد جدی شود.

رازجویان با اشاره به روند بازنگری طرح هادی روستاهای مازندران، افزود: امیدواریم با ادامه این روند تا انتهای سال ۹۹ شاهد بازنگری طرح هادی یکصد روستای دیگر در استان باشیم.

وی با تاکید بر اینکه جهاد کشاورزی باید برخورد جدی‌تری با متخلفین داشته باشد، اظهار کرد: جهاد کشاورزی می‌بایست در راستای حفظ زمین‌های کشاورزی و باغات، راسا" ورود کرده و همان ابتدای کار جلوی ساخت و ساز غیرمجاز را بگیرد.

رازجویان ادامه داد: جهت دهگردشی و برخورد با متخلفین ساخت و سازهای غیرمجاز نیاز به همکاری همه‌ی دستگاه‌های اجرایی با سازمان جهاد کشاورزی است.

رازجویان با تاکید بر اینکه حفظ اراضی کشاورزی و باغات در راستای امنیت غذایی و توسعه صنعت گردشگری ضروری است، ادامه داد: مازندران استان گردشگرپذیری است اما نباید اجازه دهیم زمین‌های کشاورزی و باغات استان به خانه دوم مسافرین تبدیل شود.

وی ادامه داد: دستگاه‌های خدمات‌رسان از ارائه خدمات به زمین‌هایی که فاقد پروانه ساخت هستند، خودداری کنند.

این تاکید رازجویان در حالی است که چندی پیش، حجت‌الله هادیان معاون حفظ کاربری مدیریت امور اراضی جهاد کشاورزی استان مازندران به این نکته اشاره کرده که، در طول دو سال گذشته به دلایل مختلف از جمله هجوم افراد مهاجر به استان‌های شمالی به‌دلیل گرانی زمین، مساله ریزگرد و همچنین هدایت پول و سرمایه به سمت خرید و فروش اراضی کشاورزی توسط افراد غیربومی و بعضا افراد خارجی، تفکیک و تغییر کاربری اراضی کشاورزی شدت گرفته است.

وی به این موضوع اشاره کرده بود که، آنچه مسلم بوده باتوجه به گستره وسیع اراضی استان و اهداف سوداگران جهت تبدیل زمین به ارزش‌افزوده در سایر مصارف غیرکشاورزی به‌ویژه ویلاسازی و توسعه خوش‌نشینی و مسکن دوم و سوم اقشار فرادست بدون شک جهاد کشاورزی به حمایت همه دستگاه‌های مسئول که به نحوی در حکمرانی و تولیت زمین نقش ایفا می‌کند نیازمند است.

معاون حفظ کاربری مدیریت امور اراضی جهاد کشاورزی استان مازندران به این نکته نیز تاکید کرد که، هجمه وارده به این بخش تناسبی با ساختار فعلی امور اراضی استان نداشته است و درصورت عدم حمایت‌های لازم و قانونی پیامدهای مخاطره‌ آمیزی را شاهد خواهیم بود و حفظ این میراث الهی را برای نسل‌های آینده با خطر جدی مواجه ساخته است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تغيير كاربري تغییر کاربری اراضی کشاورزی استانی اجتماعی اراضی کشاورزی جهاد کشاورزی تغییر کاربری کاربری اراضی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۸۱۷۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت جهاد کشاورزی از ساخت ماشین آلات کشاورزی با همکاری چینی‌ ها

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، بابک مومنی در نشست با مدیران شرکت فولادین ذوب و فرماندار ویژه شهرستان آمل در محل این شرکت گفت: شرکت فولادین ذوب آمل یکی از واحد‌های مهم تولیدی و اشتغالزایی در مازندران است که با توجه به ظرفیت مهم این مجموعه در تولید قطعات خودرویی، قطعا در ایجاد خط تولید وساخت ماشین آلات بخش کشاورزی توفیق خواهد داشت.

وی افزود: قطعا از مجموعه فولادین ذوب آمل عملیاتی شدن این طرح مهم سرمایه گذاری و تحقق آن دور از دسترس نیست.

رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران اضافه کرد: توقع وانتظاری که از مدیران شرکت فولادین ذوب آمل درقابل تفاهم نامه‌ای که با شرکت خودروسازی چینی امضاء کردند، هرچه سریعتر منجر به انتقال دانش وفناوری تولید درشهرستان آمل منجر شود.

مومنی ادامه داد: با صحبت‌هایی که میان مدیران شرکت فولادین ذوب آمل و شرکت خودروسازی چینی شده، مقرر شد دریک فرصت زمانی شش ماهه یا یکساله منجر به انتقال دانش وفناوری تولید بشود.

وی اظهار کرد: توقع سازمان جهاد کشاورزی به عنوان متولی اصلی درهمه بخش‌های کشاورزی مازندران از مدیران شرکت فولادین ذوب آمل این هست که به گونه‌ای اقدام کنند که ما درمازندران بتوانیم تجربیات لازم را برای توسعه مکانیزاسیون بخش کشاورزی دراستان بهره ببریم.

رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران تصریح کرد: درحال حاضر تولید ماشین آلات کشاورزی ازجمله ماشین‌های هرس، وجین کار وماشین آلات مدیریت برداشت محصولات که هنوز وارد کشور وارد نشده یا کمتر وارد شده، انتظار است که تکنولوژی تولید وساخت این ماشین آلات را وارد استان کنیم که این امر زمینه ساز توسعه درآینده استان خواهد شد.

مومنی ادامه داد: متاسفانه درحال حاضر دراین زمینه ما دربخش کشاورزی بیشتر مصرف کننده هستیم واگر هم مواردی ازاین دست درکشور ویا استان واحد تولیدی فعال باشد، در حد مونتاژ قطعات ماشین آلات است.

وی افزود: قطعا شرکت فولادین ذوب آمل با پیشینه خود تولید قطعات خودرو‌های سواری وسنگین، خطوط بزرگ تولید ومونتاژ ونیروی انسانی مورد نیاز، می‌تواند مازندران را در بخش تولید ماشین آلات مورد نیاز بخش کشاورزی بیمه کند.

رییس هیات مدیره شرکت فولادین ذوب آمل نیز در این نشست درگزارشی از ظرفیت‌های این مجموعه تولیدی درشهرک صنعتی امامزاده عبدالله آمل گفت: این شرکت از سال ۱۳۷۹ فعالیت خود را در شهرک صنعتی آمل با هدف تولید انواع قطعات چدنی و آهن آلات و مقاطع فولادی آغاز و در حال حاضر به یکی از شرکت‌های مهم در این حوزه تبدیل شده است.

مجتبی روشن افزود: هم اکنون ظرفیت تولید گروه کارخانجات فذا آمل حدود ۷۷ هزار و ۷۰۰ تن در سال قطعات چدنی و فولادی و ظرفیت تولید ۱۰۰ هزار تن مقاطع فولادی است.

وی اضافه کرد: در واحد ذوب نیز جهت فرآیند ذوب سازی از کوره‌های القایی الکتروترم و یونکر و کوره قوس الکتریکی استفاده می‌گردد و دارای ظرفیتی در حدود ۴۰ تن ذوب در ساعت است.

رییس هیات مدیره گروه کارخانجات فولادین ذوب آمل همچنین به عزم جدی مدیران این مجموعه برای تولید ماشین آلات بخش کشاورزی با توجه به نیاز جدی استان وکشور با رویکرد بومی کردن دانش تولید توسط این شرکت گفت: در این همین راستا کارخانجات فولادین ذوب آمل و شرکت زوم لاین کشور چین برای همکاری‌های مشترک برای تولید و ساخت ماشین آلات کشاورزی در شهرستان آمل تفاهم و به توافق‌های اولیه رسیدند.

روشن ابراز امیداوری کرد: با کمک وحمایت جهادکشاورزی ومجموعه مدیران مرتبط استانی، بتوان این طرح مهم وکلان درحوزه تولید ماشین آلات بخش کشاورزی درشرکت فولادین ذوب آمل عملیاتی کرد.

دیگر خبرها

  • صدوراخطار توقف عملیات برای ۱۰ مورد ساخت و ساز غیر مجاز در تنگستان
  • آزادسازی سه هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان تبریز
  • راهکار دولت برای پایان بلاتکلیفی ۳۲ ساله مالکان هفت‌آسیاب
  • ۶۰ هزار هکتار شالیزار مازندران تجهیز و نوسازی شد
  • تخریب ۵۳ بنای غیرمجاز در استان قزوین
  • برای جلوگیری به موقع از تغییر کاربری نیاز به کمک مردم داریم + ویدئو
  • حمایت جهاد کشاورزی از ساخت ماشین آلات کشاورزی با همکاری چینی‌ ها
  • ساخت کمپ تمرینی برای تیم فوتبال نساجی در قائمشهر
  • حق‌آبۀ لرستان فدای بازی‌ سیاسی شد/ کشاورزان ‌مهاجرت کرده‌اند
  • یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی؛ گل یا پوچ